csKryokomora je z technických důvodu mimo provoz. Děkujeme za pochopení.

Cyklus Kapka resort se představuje: Letní drinky a Robin Kapusta

Něco málo o Robinovi

Léto už máme v plném proudu. Nekonečná vedra si přímo žádají osvěžující nápoje a drinky. V naší restauraci si můžete vychutnat ve stínu terasy celou řadu nápojů, které náš tým vytvořil tomuto ročnímu období přímo na míru . V nabídce máme jak alkoholické, tak nealkoholické drinky, kterým vévodí náš Kapka ledový čaj. Anebo milujete kávu? Tak pro vás moc rádi připravíme třeba espresso tonic – spojení výborné kávy a hořkého toniku na ledu je skvělá kombinace. Náš signature drink KAPKÁČ by vám určitě neměl uniknout, je hravý a fresh. Pokud nemáte rádi vodku, zaujmout by vás mohly naše kombinace s ginem, proseccem nebo rumem. A kdo má rád výzvy, doporučujeme Kozičky – bezový elixír, tonic a citron vašim chuťovým buňkám pořádně zamotá hlavu.

Míchané nápoje by ale nebyly bez skvělých barmanů, které v naši restauraci denně potkáváte. A tak jsme se rozhodli vám, spolu s našimi drinky, představit i našeho Robina. Barmanství se věnuje už pěknou řádku let, zúčastnil se nespočet barmanských soutěží u nás i v zahraničí, je Barmanem roku 2013 v kategorii Junior. Více se o něm dočtete přímo v rozhovoru.

Default sample caption text

Robine, jako první otázka se nabízí, jak ses vlastně na Kapku dostal a co tomu předcházelo?

No to je dlouhý příběh. Předtím jsem dělal 8 let na hotelu Horal ve Velkých Karlovicích. Dělal jsem tam šéfbarmana. Tvořil jsem koktejlový i nápojový lístek. Když se začal realizovat Kapka resort, bylo to v době, kdy jsme s manželkou chtěli blíž ke Vsetínu, zároveň jsem cítil, že potřebuju změnu, posunout se někam dál. Takže jsem přijal tuto výzvu zkusit něco trochu jiného.

Default sample caption text

Když se řekne Robin Kapusta, jak by ses popsal?

Myslím si, že jsem cílevědomý, někdy až moc puntičkář a baví mě zkoušet stále něco nového a učit se novým věcem.

Default sample caption text

Vaříš a pokud, tak co nejraději?

Vařím a rád. Už od malička mě to chytlo. Vařili jsme s dědou. Takže jsem věděl, že půjdu cestou gastra. Střední škola byla tím pádem jasnou volbou – hotelovka. Mou vizí bylo se stát šéfkuchařem. V průběhu studia jsem ale začal navštěvovat barmanský kroužek, kde jsme jezdili hodně po barmanských soutěžích. A to mě začalo bavit o malinko víc. Takže jsem se směřoval víc do té nápojové gastronomie a účastnil se soutěží, sbíral zkušenosti. A u barmanství jsem nakonec i zůstal.

Default sample caption text

Kolik soutěží máš za sebou?

Hodně. Upřímně nevím kolik, ale dost. Jezdíval jsem tak 3 – 4 roky a každý rok to bylo něco kolem deseti soutěží. V roce 2013 jsem byl Barman roku Junior, pak jsem byl v Paříži na mistrovství světa juniorů. A to byla opravdu super zkušenost. Musím říct, že možná asi největší za mou dosavadní kariéru.

Default sample caption text

Jaký je tvůj nejoblíbenější drink?

V létě asi pivo, míchačky mi moc nechutnají i když je rád dělám a vymýšlím.

Default sample caption text

Kde bereš inspiraci, když tvoříš nové drinky?

To je celkem těžká otázka. Samozřejmě, jedna z možností je si vytáhnout nějaký obyčejný drink, který už je dlouho vytvořen, například Mojito, a mít nápad, jak ho předělat do něčeho, co lidé neznají a bude to pro ně nové. Takhle jsme třeba tvořili na soutěžích. Často jsme prostě dávali do kupy chutě, které už jsou ověřené, ale předělávali jsme to podle sebe. Já už od malička zkouším různé kombinace. Několikrát to nevyjde, tak to musím vylít. Je to hodně o zkoušení a propojování nových chutí se zaběhlými. A mít tu správnou inspiraci.

Default sample caption text

Máš nějaké jídlo, na které nikdy nezapomeneš?

Jasně, právě ty začátky vaření s dědou, vařili jsme kuře na paprice a domácí knedlík. Na to nikdy nezapomenu.

Default sample caption text

Nejhezčí slova, která jsi slyšel od hosta?

My bychom si dali vás (smích).

Default sample caption text

Máš rád dezerty?

Moc ne. Jsem spíš na slané než na sladké.

Default sample caption text

Máš raději českou kuchyni nebo zahraniční?

To mám tak napůl. V létě spíš zahraniční, česká kuchyně je taková těžší, ale zase v zimě si rád dám i tu českou klasiku. A když mám na něco chuť – na sladké, dám se spíš něco lehčího s ovocem, třeba nějakou čokoládovou pěnu.

Default sample caption text

Jaký drink bys čtenářům doporučil si připravit doma?

Třeba domácí ledový čaj s ovocem a mátou anebo Hugo Spritz. Ovšem na ten pravý Kapka ledový čaj si musejí přijít k nám – dáváme tam totiž tajnou ingredienci.

Robin Kapusta
Default sample caption text

Robin Kapusta

Hlavní barman Kapka restaurace

Recept na osvěžující Hugo Spritz

Na jeden drink potřebujete:

  • 3 lístky máty
  • ½ limetka
  • bezinkový sirup podle chuti (nejlépe domácí)
  • 1dl prosecco
  • soda
  • led

newsletter .

Mějte přehled o každé kapce. Přihlaste se k newsletteru a dozvíte se jako první o všech plánovaných akcích, událostech, akčních nabídkách a slevách.